Hellenic Dairies, compania care deține în România Fabrica de Lapte Brașov și comercializează produse sub brandul Olympus, a deschis oficial o nouă fabrică în Cipru, dedicată exclusiv producției de brânză Halloumi cu Denumire de Origine Protejată (D.O.P.).

Noua unitate de producție se întinde pe o suprafață de 12.000 m² și reprezintă o investiție de aproape 70 de milioane de euro. Cu o capacitate anuală de 18.000 de tone, fabrica contribuie cu 40% la producția totală de Halloumi din Cipru.

„Fabrica este proiectată să respecte cele mai înalte standarde de sustenabilitate și utilizează tehnologii „verzi”, inclusiv o unitate de tratare anaerobă a apelor uzate, care produce biogaz pentru a acoperi o parte din necesarul de energie termică. În plus, o parte din consumul de energie electrică este asigurat de un sistem de panouri fotovoltaice de 3,2 MW. Pentru a aborda problema deficitului de apă, fabrica include și o unitate de recuperare a apei tratate, utilizată în scopuri secundare”, menționează reprezentanții companiei.

Grupul Hellenic Dairies, din care Olympus face parte, activează de peste 25 de ani pe piața din România. Fabrica de lactate Olympus de la Hălchiu, județul Brașov, a fost inaugurată în 2011, iar producția sa este destinată atât pieței locale, cât și exporturilor.

Cu sediul în orașul Trikala din Grecia, Hellenic Dairies este o afacere de familie aflată la a treia generație de producători de lactate, cu operațiuni în 47 de țări din toată lumea. În prezent, Olympus deține zece fabrici în patru țări: Grecia, România, Bulgaria și Cipru.